SFI

Hjälmareds Folkhögskola i Gamlestan

SFI-kurs

På Samjobb Göteborg har Alma Folkhögskola SFI A till D. Förutom att eleverna får lära sig det svenska språket får de även öva på att hantera vardagssituationer på svenska. De får lära sig den delen av språket som är praktisk att ha under arbetssökning och för att klara olika situationer i arbetet eller i studier. Våra SFI-lärare försöker alltid koppla ihop det skriftliga språket med talspråket för att eleverna ska kunna förstå och göra sig förstådda på svenska.

Med en personlig SFI och ett tätt samarbete med SamJobbs coacher samt studievägledare kan vi stötta eleverna från början till slut – med allt från att söka arbete till att be om vägbeskrivningen till mataffären. Vi tycker att det hör ihop, eleverna får inte bara en SFI-kurs utan redskap för att få deras unika situation att gå runt.

Alma Folkhögskolas SFI finns här i Gamlestan, för att all hjälp du behöver för att nå dina mål, ska finnas nära till hands!

Vill du påbörja en SFI-kurs?

För att börja i vår SFI pratar du med din handläggare på Arbetsförmedlingen. Du kan också kontakta Mikael Holmström eller Kalle Cederblad, som är våra erfarna SFI-lärare, för att få veta mer om SFI på Alma Folkhögskola hos SamJobb och komma igång!

 

 

Logotype

Kontakta oss

Mikael Johansson Holmström

SFI-lärare

Telefonnummer: 0706 14 15 05

Kalle Cederblad

SFI-lärare

Telefonnummer: 0706 14 15 04