Om oss

Vårt uppdrag är att hjälpa personer som står utanför arbetsmarknaden att få en meningsfull sysselsättning samt stöd och hjälp på vägen till ett arbete.

Vilka vi är

Vi som arbetar på Samjobb brinner för integration och att göra skillnad. Vi har alla lång erfarenhet av integrations- och arbetsmarknadsfrågor, som anställda, egna företagare och/eller inom ideellt arbete. Vi arbetar med både hjärnan och hjärtat, vilket vi tror är en förutsättning för att lyckas hjälpa andra.

Vi finns i Göteborg, Stockholm, Linköping och Uppsala och tillsammans med våra anställda får deltagarna en stadig start inför kommande arbete. Vi vill få ut personer i arbete – har du viljan, har vi verktygen!

Vad vi erbjuder

Språkstöd

Vi kan många olika språk för att underlätta för dig.

Hög personaltäthet

Vår personal trivs och stannar kvar.

Jobb- och praktik sökning

Du får hjälp med att söka såväl jobb som praktik.

Praktisk svenska

Lär dig språket som används i vardagen.

IT och datorhantering

Du får lära dig söka arbete, skriva CV och öka din datorkunskap.

Inspirerande föreläsningar

Allt från arbetsgivare till personer som lyckats! Vad inspirerar dig?

Fysisk aktivitet

Under ledig tid kan vi erbjuda träning, såsom simning, gympa och fotboll.

Kultur- och samhällsliv

Lär dig det svenska samhället och praktisk information.

Vår historia

SamJobbs historia startade under början av 2015. Gunnar Ekman, Johan Nordlund och Eskil Hultin och Mohamed Said gick ihop till ett team. Alla fyra brann för integrationsfrågan och de ville hjälpa människor att komma in i samhället, att få ett arbete eller möjligheten att studera.
I början var bolaget utan anställda och hade ett uppdrag – Arbetsträning – med 15 stycken deltagare. Sedan dess har SamJobb växt så det knakar och idag finns har vi ett 20-tal anställda, en styrelse med tre externa styrelseledamöter samt sammanlagt cirka 300 deltagare! Verksamheten arbetar med såväl Arbetsträning som Stöd och matchning i egen regi samt SFI på Göteborgskontoret, i samverkan med Alma Folkhögskola.

Vi finns i Göteborg, på flera platser i Stockholm samt i Uppsala och Linköping. Idag är fortfarande Gunnar, Johan och Eskil verksamma i företaget och tillsammans med SamJobbs fantastiska anställda hoppas vi på att föra företaget vidare. Fortsättning följer!